Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-csokis süti recept

Gesztenyés-csokis süti
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    “sárga” piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek liszt
    • 8 ek cukor
    • pici sütőpor

    “barna” piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 2 ek kakaópor
    • pici sütőpor

    Gesztenyekrém:

    • 2 cs tejszínízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • kb 3 ek cukor
    • 1 cs gesztenyemassza
    • 4 dl tejszín
    • pici rum

    Csokikrém:

    • 2 cs csokoládé pudingpor
    • 4 dl tej
    • kb 3 ek cukor
    • pici rum

    Csokimáz:

    • 100 gramm tejcsoki
    • 1 dl tejszín

    Elkészítése:

    2 sárga piskóta lapot, és 1 barna piskótalapot készítek a hagyományos módon.

    A gesztenyekrémhez megfőzöm a pudingot, belereszelem a gesztenyemasszát, majd a rumot is hozzáadom.

    Ha kihűlt, felverem a tejszínt és egyenletesen összekeverem. A csokis pudingot is megfőzöm,hozzáadom a rumot, ha kihűlt ezt is a felvert tejszínhez adom.

    Összeállítom a sütit:

    Sárga lap, gesztenyekrém, barnalap, csokikrém, a második sárga lapot megkenem gesztenyekrémmel és ráfordítom a csokis krémmel megkent barna lapra. Végül a maradék csokikrémmel átkenem a süti oldalait és a tetejét.

    A mázhoz vízgőz fölött megolvasztom a csokit, úgy hogy beleöntöm a tejszínt. Nem kell főzni, csak éppen megolvasztani, utána ráöntöm a sütire és szépen elkenem rajta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá