Gesztenyés-csokis süti recept
Hozzávalók:
“sárga” piskóta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- pici sütőpor
“barna” piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 4 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- pici sütőpor
Gesztenyekrém:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 4 dl tej
- kb 3 ek cukor
- 1 cs gesztenyemassza
- 4 dl tejszín
- pici rum
Csokikrém:
- 2 cs csokoládé pudingpor
- 4 dl tej
- kb 3 ek cukor
- pici rum
Csokimáz:
- 100 gramm tejcsoki
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
2 sárga piskóta lapot, és 1 barna piskótalapot készítek a hagyományos módon.
A gesztenyekrémhez megfőzöm a pudingot, belereszelem a gesztenyemasszát, majd a rumot is hozzáadom.
Ha kihűlt, felverem a tejszínt és egyenletesen összekeverem. A csokis pudingot is megfőzöm,hozzáadom a rumot, ha kihűlt ezt is a felvert tejszínhez adom.
Összeállítom a sütit:
Sárga lap, gesztenyekrém, barnalap, csokikrém, a második sárga lapot megkenem gesztenyekrémmel és ráfordítom a csokis krémmel megkent barna lapra. Végül a maradék csokikrémmel átkenem a süti oldalait és a tetejét.
A mázhoz vízgőz fölött megolvasztom a csokit, úgy hogy beleöntöm a tejszínt. Nem kell főzni, csak éppen megolvasztani, utána ráöntöm a sütire és szépen elkenem rajta.