Gesztenyés-csokis süti

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gesztenyés-csokis süti

Hozzávalók:
“sárga” piskóta:

  • 8 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • pici sütőpor

“barna” piskóta:

  • 4 tojás
  • 3 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 2 ek kakaópor
  • pici sütőpor

Gesztenyekrém:

  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • kb 3 ek cukor
  • 1 cs gesztenyemassza
  • 4 dl tejszín
  • pici rum

Csokikrém:

  • 2 cs csokoládé pudingpor
  • 4 dl tej
  • kb 3 ek cukor
  • pici rum

Csokimáz:

  • 100 gramm tejcsoki
  • 1 dl tejszín

Elkészítése:

2 sárga piskóta lapot, és 1 barna piskótalapot készítek a hagyományos módon.

A gesztenyekrémhez megfőzöm a pudingot, belereszelem a gesztenyemasszát, majd a rumot is hozzáadom.

Ha kihűlt, felverem a tejszínt és egyenletesen összekeverem. A csokis pudingot is megfőzöm,hozzáadom a rumot, ha kihűlt ezt is a felvert tejszínhez adom.

Összeállítom a sütit:

Sárga lap, gesztenyekrém, barnalap, csokikrém, a második sárga lapot megkenem gesztenyekrémmel és ráfordítom a csokis krémmel megkent barna lapra. Végül a maradék csokikrémmel átkenem a süti oldalait és a tetejét.

A mázhoz vízgőz fölött megolvasztom a csokit, úgy hogy beleöntöm a tejszínt. Nem kell főzni, csak éppen megolvasztani, utána ráöntöm a sütire és szépen elkenem rajta.