Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis-citromos kosárkák recept

Fehércsokis-citromos kosárkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 12 dkg liszt
    • 3 dkg holland kakaópor
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj

    Töltelék:

    • 30 dkg fehér csokoládé
    • 1 dl habtejszín (minimum 30%-os)
    • 0,5 db nagy citrom leve

    Díszítés:

    • áfonya
    • málna
    • eper
    • ribizli
    • egres
    • citromhéj
    • mentalevél

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport és a reszelt citromhéjat, majd elkeverjük. Belemorzsoljuk a hideg margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne dolgozzuk túl, amint egységes, már becsomagolhatjuk egy zacskóba és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.

    A lehűlt tésztát kis golyókra osztjuk, majd egyenként kosárkaformákba nyomkodjuk. 180-190 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Még melegen kifordítjuk a formából, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

    A töltelékhez a fehér csokoládét apróra vágjuk, és egy tálba tesszük. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd azonnal ráöntjük a csokira. Pár percig állni hagyjuk, majd simára keverjük a citromlével. Aki szeretné, egy kevés vajat is keverhet bele, hogy még selymesebb legyen a krém. Hagyjuk kicsit sűrűsödni.

    A krémet a kihűlt kosárkákba töltjük, majd friss gyümölcsökkel, reszelt citromhéjjal és mentalevéllel díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy a krém szépen megdermedjen, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek