Fehércsokis-citromos kosárkák recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 12 dkg liszt
- 3 dkg holland kakaópor
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 30 dkg fehér csokoládé
- 1 dl habtejszín (minimum 30%-os)
- 0,5 db nagy citrom leve
Díszítés:
- áfonya
- málna
- eper
- ribizli
- egres
- citromhéj
- mentalevél
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport és a reszelt citromhéjat, majd elkeverjük. Belemorzsoljuk a hideg margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne dolgozzuk túl, amint egységes, már becsomagolhatjuk egy zacskóba és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A lehűlt tésztát kis golyókra osztjuk, majd egyenként kosárkaformákba nyomkodjuk. 180-190 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Még melegen kifordítjuk a formából, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a fehér csokoládét apróra vágjuk, és egy tálba tesszük. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd azonnal ráöntjük a csokira. Pár percig állni hagyjuk, majd simára keverjük a citromlével. Aki szeretné, egy kevés vajat is keverhet bele, hogy még selymesebb legyen a krém. Hagyjuk kicsit sűrűsödni.
A krémet a kihűlt kosárkákba töltjük, majd friss gyümölcsökkel, reszelt citromhéjjal és mentalevéllel díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy a krém szépen megdermedjen, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűs nyári örömök: 9 isteni gyümölcsleves recept
Ebben a válogatásban kilenc különleges gyümölcslevest gyűjtöttünk össze, am
Tovább olvasom »
A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »