Fehércsokis-citromos kosárkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fehércsokis-citromos kosárkák

Hozzávalók:

Tészta:

  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • reszelt citromhéj

Töltelék:

  • 30 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl habtejszín (minimum 30%-os)
  • 0,5 db nagy citrom leve

Díszítés:

  • áfonya
  • málna
  • eper
  • ribizli
  • egres
  • citromhéj
  • mentalevél

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport és a reszelt citromhéjat, majd elkeverjük. Belemorzsoljuk a hideg margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne dolgozzuk túl, amint egységes, már becsomagolhatjuk egy zacskóba és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.

A lehűlt tésztát kis golyókra osztjuk, majd egyenként kosárkaformákba nyomkodjuk. 180-190 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Még melegen kifordítjuk a formából, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez a fehér csokoládét apróra vágjuk, és egy tálba tesszük. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd azonnal ráöntjük a csokira. Pár percig állni hagyjuk, majd simára keverjük a citromlével. Aki szeretné, egy kevés vajat is keverhet bele, hogy még selymesebb legyen a krém. Hagyjuk kicsit sűrűsödni.

A krémet a kihűlt kosárkákba töltjük, majd friss gyümölcsökkel, reszelt citromhéjjal és mentalevéllel díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy a krém szépen megdermedjen, majd tálaljuk.