Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Díszítés:
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport és a reszelt citromhéjat, majd elkeverjük. Belemorzsoljuk a hideg margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne dolgozzuk túl, amint egységes, már becsomagolhatjuk egy zacskóba és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A lehűlt tésztát kis golyókra osztjuk, majd egyenként kosárkaformákba nyomkodjuk. 180-190 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Még melegen kifordítjuk a formából, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a fehér csokoládét apróra vágjuk, és egy tálba tesszük. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd azonnal ráöntjük a csokira. Pár percig állni hagyjuk, majd simára keverjük a citromlével. Aki szeretné, egy kevés vajat is keverhet bele, hogy még selymesebb legyen a krém. Hagyjuk kicsit sűrűsödni.
A krémet a kihűlt kosárkákba töltjük, majd friss gyümölcsökkel, reszelt citromhéjjal és mentalevéllel díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy a krém szépen megdermedjen, majd tálaljuk.