Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-kakaós csodasüti recept

Diós-kakaós csodasüti
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Gyúrt tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • fél csomag sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kevés tej

    A piskótához:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 1 dl étolaj
    • 2 dl tej
    • 20 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1/2 sütőpor

    A rudak töltéséhez:

    • 20 dkg darált dió
    • ízlés szerinti mennyiségű cukor
    • baracklekvár

    A mázhoz:

    • 1 cs főzés nélküli vanília pudingpor
    • 18 dkg margarin
    • 18 dkg porcukor
    • 2 ek tej

    A díszítéshez:

    • fehér és kakaós tortabevonó(elmaradhat)

    Elkészítés:
    A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk (Közepes keménységű tésztát kell, hogy kapjunk.). Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük a lekvárral és megszórjuk cukros dióval,feltekerjük,mint a bejglit. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
    A bevonat:
    Gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel( robot géppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük,míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük. A tetejét még lehet csokival díszíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá