Diós-kakaós csodasüti

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • kevés tej

A piskótához:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1/2 sütőpor

A rudak töltéséhez:

  • 20 dkg darált dió
  • ízlés szerinti mennyiségű cukor
  • baracklekvár

A mázhoz:

  • 1 cs főzés nélküli vanília pudingpor
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 2 ek tej

A díszítéshez:

  • fehér és kakaós tortabevonó(elmaradhat)

Elkészítés:
A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk (Közepes keménységű tésztát kell, hogy kapjunk.). Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük a lekvárral és megszórjuk cukros dióval,feltekerjük,mint a bejglit. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A bevonat:
Gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel( robot géppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük,míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük. A tetejét még lehet csokival díszíteni.