Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés profiterol recept

Csokoládés profiterol
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 bögre víz
    • 9 dkg vaj
    • 1 bögre finomliszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 bögre cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek liszt
    • 1 bögre tej
    • 5 dkg darabolt étcsokoládé
    • 1 ek narancslikőr(1-2 csepp rumaromával ízesítettem)
    • 17 dkg olvasztott csokoládé
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:
    A vajat és a vizet forraljuk fel. Ha a massza forrni kezd, keverjük hozzá a lisztet. Állandó kevergetés mellett lassú tűzön főzzük, míg a massza egynemű lesz,s nem tapad többé a lábas falához. A tűzről levéve egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, míg a massza világos és fényes nem lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe, púpozott evőkanállal adagoljuk a keveréket. 200°C-on 10 percig süssük. Ezután vegyük a sütőt 180°C-ra, s további 10 percig süssük,vagyis míg a tészta ropogós lesz,s szép aranybarna színt kap. A fánkocskákba fúrjunk egy kis lyukat a tölteléknek. A töltelékhez tegyük a cukrot és a tojássárgáját egy edénybe, s keverjük ki, míg sűrű és világos lesz. Adjuk hozzá a lisztet, s verjük, míg a hozzávalók jól elkeverednek. Tegyük a tejet, a csokoládét és a likőrt egy lábasba, s közepes tűzön kevergessük, míg a massza egynemű lesz. Vegyük le a lábast a tűzről, s tartalmát lassan keverjük a tojássárgájás masszához. Tegyük vissza a tűzhelyre, s közepes tűzön, állandó kevergetés mellett melegítsük, míg a massza besűrűsödik. Vegyük le a lábast a tűzről, fedjük le, s tegyük félre, hogy kihűljön. A tölteléket tegyük egy keskeny nyomócsővel ellátott habzsákba és nyomjuk tésztákba. A profiteroleok tetejét mártsuk az olvasztott csokoládéba, s tegyük tortarácsra, míg a máz megdermed. Ha sokallod a tojások mennyiségét, akkor megtöltheted csokoládés pudinggal is. Sőt, van egy másik változata, akkor nem csokis lesz.
    Kapros túrós töltelékkel, habtejszínnel leöntve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá