Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis piskótatekercs recept

Csokis piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek liszt
    • 7 ek cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 3 ek forró víz

    Krémhez:

    • 0,5 l tej
    • 2 cs csokis pudingpor
    • 20-25 dkg cukor
    • 1 margarin (25dkg)

    Tetejére:

    • 1 tábla csoki
    • pici vaj

    Elkészítése:
    A tojások sárgáját kikeverjük, a cukorral. A fehérjét nagyobb tálba habbá verjük. Ha kemény akkor beleöntjük a kikevert sárgáját, lisztet, sütőport és a vizet. Összekeverjük (ne féljünk, ha törik a hab, nem lesz baja). Ezt a keveréket egy sütő nagyságú tepsibe öntjük. Majd kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kisült, még forrón tiszta konyharuhába tekerjük fel és így hagyjuk kihűlni. Közben megfőzhetjük a krémet. A tejet a cukorral feltesszük főni. Még hidegen beleöntjük a kikevert pudingport (ettől nem lesz csomós) és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kész még forrón belekeverjük a margarint. A piskótát kihajtogatjuk és belekenjük a krémet. Ha egy kicsit több, megmarad megenni (gyerekek előszeretettel élvezik). A végén bekenjük olvasztott csokival és hidegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá