Csokis piskótatekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 7 tojás
  • 7 ek liszt
  • 7 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek forró víz

Krémhez:

  • 0,5 l tej
  • 2 cs csokis pudingpor
  • 20-25 dkg cukor
  • 1 margarin (25dkg)

Tetejére:

  • 1 tábla csoki
  • pici vaj

Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük, a cukorral. A fehérjét nagyobb tálba habbá verjük. Ha kemény akkor beleöntjük a kikevert sárgáját, lisztet, sütőport és a vizet. Összekeverjük (ne féljünk, ha törik a hab, nem lesz baja). Ezt a keveréket egy sütő nagyságú tepsibe öntjük. Majd kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kisült, még forrón tiszta konyharuhába tekerjük fel és így hagyjuk kihűlni. Közben megfőzhetjük a krémet. A tejet a cukorral feltesszük főni. Még hidegen beleöntjük a kikevert pudingport (ettől nem lesz csomós) és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kész még forrón belekeverjük a margarint. A piskótát kihajtogatjuk és belekenjük a krémet. Ha egy kicsit több, megmarad megenni (gyerekek előszeretettel élvezik). A végén bekenjük olvasztott csokival és hidegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!