Csokis álom recept

Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból három lapot sütünk. 5 tojást szétválasztunk. A sárgákat kikeverjük 10 dkg porcukorral és 3 ek vízzel. Hozzáadunk 10 dkg lisztet, amiben belekevertünk előtte 4 g sütőport, majd alaposan összedolgozzuk. A fehérjéket csipet sóval keményre felverjük, majd lazán beleforgatunk 3 dkg reszelt csokit. A habot a lisztes keverékhez adjuk és óvatosan összeforgatjuk. Egy 30*40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A maradék hozzávalókból sütünk még kettő lapot. Ha langyosra hűltek a lapok, leszedjük róla a sütőpapírt.
A vizet összeforraljuk a cukorral, kakaóporral és a citromlével. Ha elolvadt a cukor, lehúzzuk a lábast a tűzről és hozzáadjuk a csokit és a tojásokat, majd alaposan összedolgozzuk, majd kihűtjük. A margarint és a vajat alaposan kihabosítjuk, majd a csokis krémhez adjuk és jól elkeverjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel, úgy, hogy a tetejére is jusson. Csokis tortadarával megszórjuk, majd hűtőbe tesszük pár órára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »