Csokis muffin csoki darabokkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g finomliszt
- 7 g sütőpor
- 40 ml tej
- 1,5 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 vagy 2 evőkanál rum (ízlés szerint)
- 100 g étcsokoládé
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a vajat, a kakaót és a porcukrot. Habosra kavarjuk. Közben egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. Ha jól összedolgoztuk, belekeverjük a sütőporos lisztet, utána ízlés szerint adunk hozzá rumot.
Vágjuk fel apró darabokra a csokoládét és adjuk hozzá, de egy keveset hagyjunk a tetejére is.
Végül folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet is.
Töltsük meg az elkészült tésztával a muffin formákat (vagy vajazzuk ki vagy papírkapszlikat tegyünk bele), majd a tetejére szórjuk az étcsoki darabokat.
Előmelegített sütőbe toljuk és 160 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »