Csokis mézes sütemény recept

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 13 dkg puha vaj
- 35 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 5 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor
- 1,3 dl tej
- baracklekvár a kenéshez
Tetejére:
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál víz
Elkészítése:
A vajat és a cukrot egy tálba tesszük és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokatt is és ezzel is egyneművé keverjük. Ezutan belekeverjük a mézet és újra összedolgozzuk, majd a lisztet és a tejet is hozzáadva jól összekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 25-35 percen át sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt én még megkenem lekvárral is.
A mázhoz a kakaóport és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a mézet és a vizet és addig melegítjük, amíg sűrű és csomómentes nem lesz, majd a sütemény tetejére kenjük egyenletesen. Hagyjuk száradni és kínálhatjuk is.
Tipp:
Ha nincs elég idönk, akkor a fent említet csokis massza helyett lecsorgathatjuk simán vajban felolvasztott csokoládéval is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »