Csokis mézes sütemény recept
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 13 dkg puha vaj
- 35 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 5 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor
- 1,3 dl tej
- baracklekvár a kenéshez
Tetejére:
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál víz
Elkészítése:
A vajat és a cukrot egy tálba tesszük és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokatt is és ezzel is egyneművé keverjük. Ezutan belekeverjük a mézet és újra összedolgozzuk, majd a lisztet és a tejet is hozzáadva jól összekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 25-35 percen át sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt én még megkenem lekvárral is.
A mázhoz a kakaóport és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a mézet és a vizet és addig melegítjük, amíg sűrű és csomómentes nem lesz, majd a sütemény tetejére kenjük egyenletesen. Hagyjuk száradni és kínálhatjuk is.
Tipp:
Ha nincs elég idönk, akkor a fent említet csokis massza helyett lecsorgathatjuk simán vajban felolvasztott csokoládéval is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









