Csokis mézes sütemény recept
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 13 dkg puha vaj
- 35 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 5 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor
- 1,3 dl tej
- baracklekvár a kenéshez
Tetejére:
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál víz
Elkészítése:
A vajat és a cukrot egy tálba tesszük és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokatt is és ezzel is egyneművé keverjük. Ezutan belekeverjük a mézet és újra összedolgozzuk, majd a lisztet és a tejet is hozzáadva jól összekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 25-35 percen át sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt én még megkenem lekvárral is.
A mázhoz a kakaóport és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a mézet és a vizet és addig melegítjük, amíg sűrű és csomómentes nem lesz, majd a sütemény tetejére kenjük egyenletesen. Hagyjuk száradni és kínálhatjuk is.
Tipp:
Ha nincs elég idönk, akkor a fent említet csokis massza helyett lecsorgathatjuk simán vajban felolvasztott csokoládéval is.