Csokis mézes sütemény recept

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 13 dkg puha vaj
- 35 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 5 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor
- 1,3 dl tej
- baracklekvár a kenéshez
Tetejére:
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál víz
Elkészítése:
A vajat és a cukrot egy tálba tesszük és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokatt is és ezzel is egyneművé keverjük. Ezutan belekeverjük a mézet és újra összedolgozzuk, majd a lisztet és a tejet is hozzáadva jól összekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 25-35 percen át sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt én még megkenem lekvárral is.
A mázhoz a kakaóport és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a mézet és a vizet és addig melegítjük, amíg sűrű és csomómentes nem lesz, majd a sütemény tetejére kenjük egyenletesen. Hagyjuk száradni és kínálhatjuk is.
Tipp:
Ha nincs elég idönk, akkor a fent említet csokis massza helyett lecsorgathatjuk simán vajban felolvasztott csokoládéval is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »