Csokis, meggyes piskóta recept

Hozzávalók:
- kb 0,5-1 magozott, édesített meggy (befőtt is lehet)
- fahéj
- (diabetikus) csokidarabok (kb 10-15 dkg)
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek (teljes kiőrlésű) liszt
- 4 ek (xilit vagy eritrit, ki mit használ) cukor
- 1 kk sütőpor
- csipet só
Elkészítése:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral vagy édesítővel. A fehérjékből a sóval kemény bahot verünk.
A sárgákat összekeverjük óvatosan a fehérjékkel, majf hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és óvatosan, a habot nem összertörve, elkeverjük.
Egy 35*25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és rászórjuk a meggyet. Fahéjjal ízlés szerint megszórjuk, majd csokidarabokat vagy csokicseppet szórunk rá.
Az előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »