Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis, meggyes piskóta recept

Csokis, meggyes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 0,5-1 magozott, édesített meggy (befőtt is lehet)
    • fahéj
    • (diabetikus) csokidarabok (kb 10-15 dkg)

    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek (teljes kiőrlésű) liszt
    • 4 ek (xilit vagy eritrit, ki mit használ) cukor
    • 1 kk sütőpor
    • csipet só

    Elkészítése:

    A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk.

    A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral vagy édesítővel. A fehérjékből a sóval kemény bahot verünk.

    A sárgákat összekeverjük óvatosan a fehérjékkel, majf hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és óvatosan, a habot nem összertörve, elkeverjük.

    Egy 35*25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és rászórjuk a meggyet. Fahéjjal ízlés szerint megszórjuk, majd csokidarabokat vagy csokicseppet szórunk rá.

    Az előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.

    Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd szeletekre vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá