Csokis, meggyes piskóta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- kb 0,5-1 magozott, édesített meggy (befőtt is lehet)
- fahéj
- (diabetikus) csokidarabok (kb 10-15 dkg)
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek (teljes kiőrlésű) liszt
- 4 ek (xilit vagy eritrit, ki mit használ) cukor
- 1 kk sütőpor
- csipet só
Elkészítése:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral vagy édesítővel. A fehérjékből a sóval kemény bahot verünk.
A sárgákat összekeverjük óvatosan a fehérjékkel, majf hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és óvatosan, a habot nem összertörve, elkeverjük.
Egy 35*25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és rászórjuk a meggyet. Fahéjjal ízlés szerint megszórjuk, majd csokidarabokat vagy csokicseppet szórunk rá.
Az előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd szeletekre vágjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.