Csokis, meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 0,5-1 magozott, édesített meggy (befőtt is lehet)
  • fahéj
  • (diabetikus) csokidarabok (kb 10-15 dkg)

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek (teljes kiőrlésű) liszt
  • 4 ek (xilit vagy eritrit, ki mit használ) cukor
  • 1 kk sütőpor
  • csipet só

Elkészítése:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk.

A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral vagy édesítővel. A fehérjékből a sóval kemény bahot verünk.

A sárgákat összekeverjük óvatosan a fehérjékkel, majf hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és óvatosan, a habot nem összertörve, elkeverjük.

Egy 35*25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és rászórjuk a meggyet. Fahéjjal ízlés szerint megszórjuk, majd csokidarabokat vagy csokicseppet szórunk rá.

Az előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.

Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd szeletekre vágjuk.