Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis medvemancsok recept

Csokis medvemancsok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 g Rama
    • 60 g porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g búzaliszt
    • 0,5 csapott tk sütőpor
    • 50 g őrölt mogyoró
    • 75 g étcsokoládé
    • 1 teáskanál étolaj
    • 25 g szeletelt mandula

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük, a sütőformát (medvemancs vagy madeleine forma) kivajazzuk.

    A margarint, vagy lágy vajat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A tojásokat fél percenként, egyenként a masszához keverjük, a robotgép legmagasabb fokozatán. Minden tojást alaposan eldolgozunk a tésztában. A lisztet elkeverjük a sütőporral, az őrölt mogyoróval, majd hozzáadjuk a masszához, és középső fokozaton az egészet sima tésztává keverjük.

    A tésztát egy teáskanál segítségével a sütőformákba töltjük. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 12 perc.

    Hűlés után az olajjal együtt felolvasztott étcsokoládéval vonjuk be vastagon. A mandulaszeleteket karomként az étcsokoládés mancsokhoz rögzítjük. A medvemancsokat sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá