Csokis medvemancsok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 80 g Rama
  • 60 g porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 közepes tojás
  • 80 g búzaliszt
  • 0,5 csapott tk sütőpor
  • 50 g őrölt mogyoró
  • 75 g étcsokoládé
  • 1 teáskanál étolaj
  • 25 g szeletelt mandula

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük, a sütőformát (medvemancs vagy madeleine forma) kivajazzuk.

A margarint, vagy lágy vajat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A tojásokat fél percenként, egyenként a masszához keverjük, a robotgép legmagasabb fokozatán. Minden tojást alaposan eldolgozunk a tésztában. A lisztet elkeverjük a sütőporral, az őrölt mogyoróval, majd hozzáadjuk a masszához, és középső fokozaton az egészet sima tésztává keverjük.

A tésztát egy teáskanál segítségével a sütőformákba töltjük. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 12 perc.

Hűlés után az olajjal együtt felolvasztott étcsokoládéval vonjuk be vastagon. A mandulaszeleteket karomként az étcsokoládés mancsokhoz rögzítjük. A medvemancsokat sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.