Csokis, lekváros keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 24 darabhoz:
- 20 dkg búzaliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dkg holland kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé
- csipet só
- a tetejére: lekvár és fehércsoki
Elkészítése:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.
Reszeljük hozzá a csokoládét egy nagyobb lyukú reszelőn, majd adjuk hozzá a kakaóport és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a kétféle liszt és a csipet só keverékét, majd keverjük, gyúrjuk össze (ha esetleg ragadna a tészta, akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet).
Ezután a masszából nedves kézzel, formázzunk diónyi golyókat és helyezzük egymástól távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd az ujjunkkal nyomjunk mindegyik közepébe egy mélyedést (bátran nyomjuk meg, nehogy sütés közben eltűnjön a mélyedés).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kihűlni (én amikor kivettem a sütőből, a forró tészta közepén lévő mélyedést még lenyomtam az ujjammal, hogy több lekvár férjen majd bele).
A teljesen kihűlt kekszek mélyedésébe ezután kanalazzunk ízlés szerint lekvárt és csorgassuk meg olvasztott fehércsokoládéval.
A csokis keksz nagyon finom omlós és nagyon jól illik hozzá a lekvár. Száraz, hűvös helyen több napig is tárolhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »