Hozzávalók kb 24 darabhoz:
Elkészítése:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.
Reszeljük hozzá a csokoládét egy nagyobb lyukú reszelőn, majd adjuk hozzá a kakaóport és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a kétféle liszt és a csipet só keverékét, majd keverjük, gyúrjuk össze (ha esetleg ragadna a tészta, akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet).
Ezután a masszából nedves kézzel, formázzunk diónyi golyókat és helyezzük egymástól távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd az ujjunkkal nyomjunk mindegyik közepébe egy mélyedést (bátran nyomjuk meg, nehogy sütés közben eltűnjön a mélyedés).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kihűlni (én amikor kivettem a sütőből, a forró tészta közepén lévő mélyedést még lenyomtam az ujjammal, hogy több lekvár férjen majd bele).
A teljesen kihűlt kekszek mélyedésébe ezután kanalazzunk ízlés szerint lekvárt és csorgassuk meg olvasztott fehércsokoládéval.
A csokis keksz nagyon finom omlós és nagyon jól illik hozzá a lekvár. Száraz, hűvös helyen több napig is tárolhatjuk.