Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis krémes recept

Csokis krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból kakaós piskóta

    Krém

    • 2 csomag vaníliás puding
    • 5 dl tejszín
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 4 dl tejszín
    • étcsokis tortabevonó

    Elkészítése:

    Tehát van egy kakaós piskótánk, amit 4 tojásból készítettünk. (Ha nincs, készítsünk a szokásos módon: 4 tojásfehérjét csipet sóval keményre verünk, a sárgákat cukorral kihabosítjuk, sütőporos lisztet szitálunk hozzá és kakaót, majd beleforgatjuk a habot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.) Félbevágjuk, és az alábbi krémmel töltjük meg:

    A vaníliás pudingot a cukor felével és a tejjel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt pudingot hozzáhabosítjuk. Ezzel kenjük meg a lapot.

    A 4 dl tejszínt a maradék cukorral felverjük, és azt is a tetejére egyengetjük. Most következik a maradék piskótánk, amit ráhelyezünk a tejszín tetejére. Gőzön felolvasztott ét tortabevonóval megcsurgatjuk.

    A tetejére reszelhetünk egy kis fehér csokit is, hogy még mutatósabb legyen. Így jobban nézett ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá