Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis, krémes piskóta recept

Csokis, krémes piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek liszt
    • 8 ek cukor (szorbit)
    • 3 ek keserű kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 3 dl tejszín
    • 1 ek kakaópor
    • 2 ek porcukor (szorbit)
    • pár csepp rum aroma

    Bevonáshoz:

    • 125 g 80%-os csokoládé
    • 30 g vaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral (szorbittal) felverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A masszába belekeverjük a kakaóport is.

    Nagy méretű tepsire sütőpapírt terítünk, és beleöntjük a tésztát. 190°-on kb. 18-20 perc alatt megsütjük.

    Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd 3 egyforma csíkra vágjuk.

    A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kakaóval elkevert cukorral (szorbittal), valamint kevés rum aromával.

    Az alsó és a középső piskótalapon elosztjuk a krémet.

    A felső lapot a csokoládéból, és a vajból vízfürdőn kikevert masszával vonjuk be. Mielőtt szeletelnénk, legalább egy órát hűtőben pihentetjük!

    A csokis, krémes piskóta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 285 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá