Csokis, krémes piskóta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor (szorbit)
- 3 ek keserű kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tejszín
- 1 ek kakaópor
- 2 ek porcukor (szorbit)
- pár csepp rum aroma
Bevonáshoz:
- 125 g 80%-os csokoládé
- 30 g vaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral (szorbittal) felverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A masszába belekeverjük a kakaóport is.
Nagy méretű tepsire sütőpapírt terítünk, és beleöntjük a tésztát. 190°-on kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd 3 egyforma csíkra vágjuk.
A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kakaóval elkevert cukorral (szorbittal), valamint kevés rum aromával.
Az alsó és a középső piskótalapon elosztjuk a krémet.
A felső lapot a csokoládéból, és a vajból vízfürdőn kikevert masszával vonjuk be. Mielőtt szeletelnénk, legalább egy órát hűtőben pihentetjük!
A csokis, krémes piskóta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 285 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 16 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.