Csokis, krémes piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Csokis, krémes piskóta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor (szorbit)
  • 3 ek keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 3 dl tejszín
  • 1 ek kakaópor
  • 2 ek porcukor (szorbit)
  • pár csepp rum aroma

Bevonáshoz:

  • 125 g 80%-os csokoládé
  • 30 g vaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral (szorbittal) felverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A masszába belekeverjük a kakaóport is.

Nagy méretű tepsire sütőpapírt terítünk, és beleöntjük a tésztát. 190°-on kb. 18-20 perc alatt megsütjük.

Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd 3 egyforma csíkra vágjuk.

A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kakaóval elkevert cukorral (szorbittal), valamint kevés rum aromával.

Az alsó és a középső piskótalapon elosztjuk a krémet.

A felső lapot a csokoládéból, és a vajból vízfürdőn kikevert masszával vonjuk be. Mielőtt szeletelnénk, legalább egy órát hűtőben pihentetjük!