Csokis keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 20 dkg liszt átszitálva
- késhegynyi sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
- 2 ek holland kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint tej
- 10 dkg sütőcsokoládé
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk és a cukorral jól elkeverjük. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, kakaópor) jól elkeverjük.
Hozzáöntjük a vajas cukrot és végül a tojást, majd az egészet jól elkeverjük. Szüksége szerint, kb 2-3 ek tejjel lazítjuk a masszát. Fakanállal jól keverhető, sűrű masszát kell hogy kapjunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat, golyókat formázunk.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 15 percig sütjük.
Mondanám, hogy fémdobozban eláll, de nem lesz rá ideje, túl gyorsan elfogy. ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »