Csokis keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 20 dkg liszt átszitálva
- késhegynyi sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
- 2 ek holland kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint tej
- 10 dkg sütőcsokoládé
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk és a cukorral jól elkeverjük. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, kakaópor) jól elkeverjük.
Hozzáöntjük a vajas cukrot és végül a tojást, majd az egészet jól elkeverjük. Szüksége szerint, kb 2-3 ek tejjel lazítjuk a masszát. Fakanállal jól keverhető, sűrű masszát kell hogy kapjunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat, golyókat formázunk.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 15 percig sütjük.
Mondanám, hogy fémdobozban eláll, de nem lesz rá ideje, túl gyorsan elfogy. ;)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »