Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-gesztenyés alagút recept

Csokis-gesztenyés alagút
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 5 tojás
    • 2 evőkanál víz
    • 5 ek cukor
    • 2 ek porcukor
    • 7 ek liszt
    • fél csomag sütőpor

    Mártogatáshoz:

    • 9 db babapiskóta
    • 1 dl tej
    • rum vagy rumaroma

    Krémhez:

    • 2 csomag gesztenyemassza
    • 2 dl cukrászhab
    • 1 tábla étcsoki
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • rum

    Tetejére:

    • 1 tábla étcsoki
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztom. A sárgákhoz adom hideg vizet, a kristálycukrot és robotgéppel fehéredésig kavarom. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, közben adok hozzá 2 evőkanál porcukrot is. Ha ezzel megvagyok kimérem a lisztet, hozzáadom a sütőport és jól elkeverem.

    A tojás sárgákhoz hozzáadom a habot, majd rászórom a lisztes keveréket és nagyon óvatos mozdulatokkal összekavarom, hogy a hab össze ne törjön. Miután elkészült sütőpapírral kibélelt 40*45 cm-es tepsibe öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

    Ha kihűlt a lap egy akkora téglalapot vágok belőle, amivel kibélelhetek egy normál méretű őzgerinc formát, meg egy akkora lapot amivel a végén befedem.

    Elkészítem a krémet. A margarint a porcukorral habosra kavarom, hozzáadom a másfél csomag áttört gesztenyemasszát és a rumot. A habtejszínt kemény habbá verem és összekeverem a gesztenyés krémmel. 1/3 részét a piskótára kenem, a maradék krém felébe keverek 1 tábla olvasztott étcsokoládét.

    A tejet elkeverem a rummal, majd megáztatom benne a babapiskótákat, de ne ázzanak el túlságosan. A krémre rárakok egy sor (3 db) babapiskótát, majd erre jön a csokis krém, ismét babapiskóta, de már 2-2 db (összesen 6 db), ismét a maradék gesztenyés krém és befedem a piskótalappal.

    Fóliát húzok rá és hagyom dermedni hűtőben egy éjszakát. Másnap kiborítom a formából és csokimázzal bevonom. A maradék gesztenyékből golyókat formázok, ezzel díszítem a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek