Csokis-gesztenyés alagút recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál víz
- 5 ek cukor
- 2 ek porcukor
- 7 ek liszt
- fél csomag sütőpor
Mártogatáshoz:
- 9 db babapiskóta
- 1 dl tej
- rum vagy rumaroma
Krémhez:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 2 dl cukrászhab
- 1 tábla étcsoki
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- rum
Tetejére:
- 1 tábla étcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztom. A sárgákhoz adom hideg vizet, a kristálycukrot és robotgéppel fehéredésig kavarom. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, közben adok hozzá 2 evőkanál porcukrot is. Ha ezzel megvagyok kimérem a lisztet, hozzáadom a sütőport és jól elkeverem.
A tojás sárgákhoz hozzáadom a habot, majd rászórom a lisztes keveréket és nagyon óvatos mozdulatokkal összekavarom, hogy a hab össze ne törjön. Miután elkészült sütőpapírral kibélelt 40*45 cm-es tepsibe öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
Ha kihűlt a lap egy akkora téglalapot vágok belőle, amivel kibélelhetek egy normál méretű őzgerinc formát, meg egy akkora lapot amivel a végén befedem.
Elkészítem a krémet. A margarint a porcukorral habosra kavarom, hozzáadom a másfél csomag áttört gesztenyemasszát és a rumot. A habtejszínt kemény habbá verem és összekeverem a gesztenyés krémmel. 1/3 részét a piskótára kenem, a maradék krém felébe keverek 1 tábla olvasztott étcsokoládét.
A tejet elkeverem a rummal, majd megáztatom benne a babapiskótákat, de ne ázzanak el túlságosan. A krémre rárakok egy sor (3 db) babapiskótát, majd erre jön a csokis krém, ismét babapiskóta, de már 2-2 db (összesen 6 db), ismét a maradék gesztenyés krém és befedem a piskótalappal.
Fóliát húzok rá és hagyom dermedni hűtőben egy éjszakát. Másnap kiborítom a formából és csokimázzal bevonom. A maradék gesztenyékből golyókat formázok, ezzel díszítem a tetejét.