Csokis-gesztenyés alagút

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 5 ek cukor
  • 2 ek porcukor
  • 7 ek liszt
  • fél csomag sütőpor

Mártogatáshoz:

  • 9 db babapiskóta
  • 1 dl tej
  • rum vagy rumaroma

Krémhez:

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 2 dl cukrászhab
  • 1 tábla étcsoki
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • rum

Tetejére:

  • 1 tábla étcsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztom. A sárgákhoz adom hideg vizet, a kristálycukrot és robotgéppel fehéredésig kavarom. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, közben adok hozzá 2 evőkanál porcukrot is. Ha ezzel megvagyok kimérem a lisztet, hozzáadom a sütőport és jól elkeverem.

A tojás sárgákhoz hozzáadom a habot, majd rászórom a lisztes keveréket és nagyon óvatos mozdulatokkal összekavarom, hogy a hab össze ne törjön. Miután elkészült sütőpapírral kibélelt 40*45 cm-es tepsibe öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

Ha kihűlt a lap egy akkora téglalapot vágok belőle, amivel kibélelhetek egy normál méretű őzgerinc formát, meg egy akkora lapot amivel a végén befedem.

Elkészítem a krémet. A margarint a porcukorral habosra kavarom, hozzáadom a másfél csomag áttört gesztenyemasszát és a rumot. A habtejszínt kemény habbá verem és összekeverem a gesztenyés krémmel. 1/3 részét a piskótára kenem, a maradék krém felébe keverek 1 tábla olvasztott étcsokoládét.

A tejet elkeverem a rummal, majd megáztatom benne a babapiskótákat, de ne ázzanak el túlságosan. A krémre rárakok egy sor (3 db) babapiskótát, majd erre jön a csokis krém, ismét babapiskóta, de már 2-2 db (összesen 6 db), ismét a maradék gesztenyés krém és befedem a piskótalappal.

Fóliát húzok rá és hagyom dermedni hűtőben egy éjszakát. Másnap kiborítom a formából és csokimázzal bevonom. A maradék gesztenyékből golyókat formázok, ezzel díszítem a tetejét.