Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-diós zabpelyhes keksz recept

Csokis-diós zabpelyhes keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg zabpehely
    • 10 dkg dió
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 5 dkg étcsoki (jó minőségű, 60-70 %-os)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál sütőpor

    Elkészítése:

    Diódarálón ledaráljuk a zabpelyhet és a diót, az étcsokit apróra vágjuk.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a gáztepsit (34*34 cm) sütőpapírral kibéleljük.

    A megolvasztott vajat a cukorral és tojással jól kikeverjük, géppel vagy kézzel, majd hozzáadjuk a dió, zabpehely és sütőpor keverékét és tovább keverjük. Tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk.

    Belekeverjük az apróra vágott csokit és kanállal diónyi kupacokat teszünk a tepsibe, egymástól távolabb, mert sülés közben szépen elterülnek.

    Sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.

    A csokis-diós zabpelyhes keksz kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 502 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 34 g
    Zsír: 34 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá