Csokis-diós zabpelyhes keksz

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsoki (jó minőségű, 60-70 %-os)
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítése:

Diódarálón ledaráljuk a zabpelyhet és a diót, az étcsokit apróra vágjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a gáztepsit (34*34 cm) sütőpapírral kibéleljük.

A megolvasztott vajat a cukorral és tojással jól kikeverjük, géppel vagy kézzel, majd hozzáadjuk a dió, zabpehely és sütőpor keverékét és tovább keverjük. Tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk.

Belekeverjük az apróra vágott csokit és kanállal diónyi kupacokat teszünk a tepsibe, egymástól távolabb, mert sülés közben szépen elterülnek.

Sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.