Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis diós-mézes szelet recept

Csokis diós-mézes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 10 tojás
    • 10 ek cukor
    • 10 ek dió
    • 10 ek liszt
    • 5 ek méz
    • 5 ek kakaópor
    • 2 tk őrölt fahéj
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 25 dkg mascarpone sajtkrém
    • 2-3 ek porcukor
    • 2 ek meggy dzsem
    • csokiöntet

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, és hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a langyos mézet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a durvára vágott diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk. Tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.

    Ha kihűlt, megkenjük meggy dzsemmel. A tejszínt cukorral (ha cukrozott cukrászhabot használunk, akkor cukor nélkül!) kemény habbá verjük, összekeverjük a mascarpone krémmel. Egyenletesen rákenjük lekvárral lekent sütire, majd csokiöntettel díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek