Csokis diós-mézes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 10 ek cukor
  • 10 ek dió
  • 10 ek liszt
  • 5 ek méz
  • 5 ek kakaópor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2-3 ek porcukor
  • 2 ek meggy dzsem
  • csokiöntet

Elkészítése:

A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, és hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a langyos mézet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a durvára vágott diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk. Tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt, megkenjük meggy dzsemmel. A tejszínt cukorral (ha cukrozott cukrászhabot használunk, akkor cukor nélkül!) kemény habbá verjük, összekeverjük a mascarpone krémmel. Egyenletesen rákenjük lekvárral lekent sütire, majd csokiöntettel díszítjük.