Csokis diós kocka recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 3 tk cukrozatlan kakaópor
A mázhoz:
- 12 dkg vaj (vagy margarin)
- 15 dkg cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját.
A szárazanyagokat elkeverjük, majd egy fakanállal hozzá keverjük a tojásokat is.
Sütőpapírral bélelt 23×37 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.(30 perc)
Még melegen kiborítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy másik deszka segítségével visszafordítjuk.
Amíg hűl egy picit, elkészítjük a mázat.
A vajat felolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, ha beleolvadt, akkor már nem melegítjük tovább, kézi habverővel csomómentesre keverjük a kakaóporral, majd a süti tetejére öntjük, szépen elterül, vagy egy spatula segítségével szétkenjük. Egy óra alatt megszilárdul és akkor gyönyörűen szeletelhető.
Lisztet nem tartalmaz a tészta!
Tipp:
Gyors, nagyon finom süti a hét bármely napjára vagy ünnepre.
Kezdő házi tündérek is könnyen elkészíthetik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »