Csokikrémes kosárkák recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A kosárka formákat vékonyan kifújjuk margarin vagy olaj sprayvel és tepsire sorakoztatjuk.
A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a vaníliát, porcukrot és a tojások sárgáit.
Egynemű tésztává gyúrjuk, de figyeljünk arra, hogy amint összeáll hagyjuk abba a gyúrást, különben szakadni/morzsálódni fog a tészta ha túlgyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, míg a margarin picit visszahűl és megkeményedik a tészta.
Ezután enyhén lisztezett felületen kb 4 mm vatgara nyújtjuk és a kosárka formáktól valamivel nagyobb kör alakú kiszúrókkal kiszaggatjuk.
Ezeket a köröket egyesével beleigazgatjuk a formákba úgy, hogy az oldalára is enyhén benyomkodjuk, érjen a tészta a forma tetejéig vagy picit akár lehet magasabb is.
180 fokon készre sütjük kb 10-12 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a formákból.
A krémhez a cukrot, tojásokat és a kakaóport egy edényben sűrűre főzzük, majd kihűtjük úgy, hogy celofánnal lefedjük.
A margarint kihabosítjuk (akár pici rumaromával együtt), átkeverjük a csokikrémet, majd a margarinnal összevegyítjük.
A kihűlt linzer kosarakba töltjük a krémet. Tetejüket színes cukorral vagy bármilyen kedvünkre való dologgal (reszelt csoki, mogyorókrokant, stb) szórjuk és kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










