Csokikrémes kosárkák recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A kosárka formákat vékonyan kifújjuk margarin vagy olaj sprayvel és tepsire sorakoztatjuk.
A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a vaníliát, porcukrot és a tojások sárgáit.
Egynemű tésztává gyúrjuk, de figyeljünk arra, hogy amint összeáll hagyjuk abba a gyúrást, különben szakadni/morzsálódni fog a tészta ha túlgyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, míg a margarin picit visszahűl és megkeményedik a tészta.
Ezután enyhén lisztezett felületen kb 4 mm vatgara nyújtjuk és a kosárka formáktól valamivel nagyobb kör alakú kiszúrókkal kiszaggatjuk.
Ezeket a köröket egyesével beleigazgatjuk a formákba úgy, hogy az oldalára is enyhén benyomkodjuk, érjen a tészta a forma tetejéig vagy picit akár lehet magasabb is.
180 fokon készre sütjük kb 10-12 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a formákból.
A krémhez a cukrot, tojásokat és a kakaóport egy edényben sűrűre főzzük, majd kihűtjük úgy, hogy celofánnal lefedjük.
A margarint kihabosítjuk (akár pici rumaromával együtt), átkeverjük a csokikrémet, majd a margarinnal összevegyítjük.
A kihűlt linzer kosarakba töltjük a krémet. Tetejüket színes cukorral vagy bármilyen kedvünkre való dologgal (reszelt csoki, mogyorókrokant, stb) szórjuk és kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »