Csokikrémes kosárkák recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A kosárka formákat vékonyan kifújjuk margarin vagy olaj sprayvel és tepsire sorakoztatjuk.
A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a vaníliát, porcukrot és a tojások sárgáit.
Egynemű tésztává gyúrjuk, de figyeljünk arra, hogy amint összeáll hagyjuk abba a gyúrást, különben szakadni/morzsálódni fog a tészta ha túlgyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, míg a margarin picit visszahűl és megkeményedik a tészta.
Ezután enyhén lisztezett felületen kb 4 mm vatgara nyújtjuk és a kosárka formáktól valamivel nagyobb kör alakú kiszúrókkal kiszaggatjuk.
Ezeket a köröket egyesével beleigazgatjuk a formákba úgy, hogy az oldalára is enyhén benyomkodjuk, érjen a tészta a forma tetejéig vagy picit akár lehet magasabb is.
180 fokon készre sütjük kb 10-12 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a formákból.
A krémhez a cukrot, tojásokat és a kakaóport egy edényben sűrűre főzzük, majd kihűtjük úgy, hogy celofánnal lefedjük.
A margarint kihabosítjuk (akár pici rumaromával együtt), átkeverjük a csokikrémet, majd a margarinnal összevegyítjük.
A kihűlt linzer kosarakba töltjük a krémet. Tetejüket színes cukorral vagy bármilyen kedvünkre való dologgal (reszelt csoki, mogyorókrokant, stb) szórjuk és kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »