Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokikrémes kosárkák recept

Csokikrémes kosárkák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • vaníliás cukor, citromhéj

    Töltelék:

    • 40 dkg cukor
    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek kakaópor
    • 20 dkg margarin

    Díszítés:

    • színes gabonagolyók

    Elkészítése:

    A kosárka formákat vékonyan kifújjuk margarin vagy olaj sprayvel és tepsire sorakoztatjuk.

    A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a vaníliát, porcukrot és a tojások sárgáit.

    Egynemű tésztává gyúrjuk, de figyeljünk arra, hogy amint összeáll hagyjuk abba a gyúrást, különben szakadni/morzsálódni fog a tészta ha túlgyúrjuk.

    Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, míg a margarin picit visszahűl és megkeményedik a tészta.

    Ezután enyhén lisztezett felületen kb 4 mm vatgara nyújtjuk és a kosárka formáktól valamivel nagyobb kör alakú kiszúrókkal kiszaggatjuk.

    Ezeket a köröket egyesével beleigazgatjuk a formákba úgy, hogy az oldalára is enyhén benyomkodjuk, érjen a tészta a forma tetejéig vagy picit akár lehet magasabb is.

    180 fokon készre sütjük kb 10-12 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a formákból.

    A krémhez a cukrot, tojásokat és a kakaóport egy edényben sűrűre főzzük, majd kihűtjük úgy, hogy celofánnal lefedjük.

    A margarint kihabosítjuk (akár pici rumaromával együtt), átkeverjük a csokikrémet, majd a margarinnal összevegyítjük.

    A kihűlt linzer kosarakba töltjük a krémet. Tetejüket színes cukorral vagy bármilyen kedvünkre való dologgal (reszelt csoki, mogyorókrokant, stb) szórjuk és kész is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá