Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csoki krémes, mogyorós, diós koszorú recept

Csoki krémes, mogyorós, diós koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finom liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,7 dl tej
    • 2 ek.cukor
    • csipet só
    • 6 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 40 dkg mogyorós csoki krém vagy nutella
    • 15 dkg durvára vágott dió

    A koszorú lekenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tetejére:

    • 5 dkg kristálycukor
    • 5 dkg durvára vágott dió
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 dl tej

    Előkészítés: Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát. Alaposan kidolgozzuk /kézzel vagy géppel /majd egy órát meleg helyen kelesztjük. Összekeverjük az 5 dkg cukrot az 5 dkg dióval.

    Elkészítés:A tésztát 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a csoki krémmel, megszórjuk a durvára vágott dióval. Szorosan felcsavarjuk, kört formázunk belőle. A végeit összedolgozzuk. A tésztát bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk be csak félig és 15-20 percet pihentetjük. Lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk a cukros dióval és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve forrón meglocsoltam vaníliás, cukros tejjel.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá