Csoki krémes, mogyorós, diós koszorú

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csoki krémes, mogyorós, diós koszorú

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg finom liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,7 dl tej
  • 2 ek.cukor
  • csipet só
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 40 dkg mogyorós csoki krém vagy nutella
  • 15 dkg durvára vágott dió

A koszorú lekenéséhez:

  • 1 db tojás

A tetejére:

  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Előkészítés: Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát. Alaposan kidolgozzuk /kézzel vagy géppel /majd egy órát meleg helyen kelesztjük. Összekeverjük az 5 dkg cukrot az 5 dkg dióval.

Elkészítés:A tésztát 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a csoki krémmel, megszórjuk a durvára vágott dióval. Szorosan felcsavarjuk, kört formázunk belőle. A végeit összedolgozzuk. A tésztát bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk be csak félig és 15-20 percet pihentetjük. Lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk a cukros dióval és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve forrón meglocsoltam vaníliás, cukros tejjel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!