Csoda krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g kristálycukor
- 125 g olvasztott vaj
- 115 g liszt
- 500 ml langyos tej
- 1 vaníliarúd kikapart belseje (vagy 1 teáskanál vaníliakivonat )
Elkészítése:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, vaníliát és a lisztet, majd az egészet csomómentesre keverjük, majd a tejjel lazítjuk.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A habhoz öntjük a tejes keveréket óvatosan és széles mozdulatokkal összedolgozzuk az egészet.
A kész masszát az előkészített tepsibe öntjük és kb 50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
Ha teljesen kihűlt akkor szeletelve tálaljuk. Tetejére porcukrot szórhatunk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »