Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csilla krémes recept

Csilla krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Lapokhoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • 5 dkg vaj
    • 3 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 késhegynyi szalalkáli
    • 1 dl tej
    • 2 kávéskanál piros ételfesték
    • 2 kávéskanál zöld ételfesték

    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 csapott ek finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 4 dl gyümölcsjoghurt (meggyes)
    • 20 dkg porcukor
    • 1 tasak epres pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 3 dl tej
    • 2 ek rum
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Lapok elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot. Tejben felfuttatjuk a szalalkálit, és ezt is belekeverjük. Jól összedolgozzuk, és ketté osztjuk. Egyik cipóhoz piros, másik cipóhoz zöld ételfestéket adunk. Kinyújtjuk, és egyenként 170 fokon, közepes tepsi hátán megsütjük.

    Piskóta elkészítése:

    4 tojást ketté választunk. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadunk 4 ek cukrot, és tovább keverjük. Beletesszük a tojások sárgáját, és végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert 4 ek lisztet. Ezt az egészet megismételjük, mert 2*4 tojásos piskótát készítünk. Mindkettőt akkora tepsibe tesszük, amekkora lapokat sütöttünk. 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

    Krém elkészítése:

    A joghurtot langyosra melegítjük. Hideg tejben elkeverjük a pudingot, a közben már langyos tejhez adjuk, és addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. Teljesen kihűtjük.
    A margarint a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az aromát. Hozzákeverjük a joghurtos alaphoz, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.

    Összeállítás:

    A piskótára kenjük a krém egy részét, erre jön a zöld lap, ismét krém, piskóta, maradék krém, végül a piros lappal befedjük.
    4-5 órát állni hagyjuk, és szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá