Csilla krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csilla krémes

Hozzávalók:

Lapokhoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek porcukor
  • 1 tojás
  • 1 késhegynyi szalalkáli
  • 1 dl tej
  • 2 kávéskanál piros ételfesték
  • 2 kávéskanál zöld ételfesték

Piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 csapott ek finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 4 dl gyümölcsjoghurt (meggyes)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tasak epres pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 2 ek rum
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

Lapok elkészítése:

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot. Tejben felfuttatjuk a szalalkálit, és ezt is belekeverjük. Jól összedolgozzuk, és ketté osztjuk. Egyik cipóhoz piros, másik cipóhoz zöld ételfestéket adunk. Kinyújtjuk, és egyenként 170 fokon, közepes tepsi hátán megsütjük.

Piskóta elkészítése:

4 tojást ketté választunk. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadunk 4 ek cukrot, és tovább keverjük. Beletesszük a tojások sárgáját, és végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert 4 ek lisztet. Ezt az egészet megismételjük, mert 2*4 tojásos piskótát készítünk. Mindkettőt akkora tepsibe tesszük, amekkora lapokat sütöttünk. 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése:

A joghurtot langyosra melegítjük. Hideg tejben elkeverjük a pudingot, a közben már langyos tejhez adjuk, és addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. Teljesen kihűtjük.
A margarint a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az aromát. Hozzákeverjük a joghurtos alaphoz, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.

Összeállítás:

A piskótára kenjük a krém egy részét, erre jön a zöld lap, ismét krém, piskóta, maradék krém, végül a piros lappal befedjük.
4-5 órát állni hagyjuk, és szeleteljük.