Csíkos-kakaós, barackos kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Fehér tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 16 dkg cukor
- 75 ml étolaj
- 80 ml tej
- 12 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- csipet só
Sárga tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 75 ml étolaj
- 80 ml tej
- 10 dkg liszt
- 6 g sütőpor
Továbbá:
- őszibarackkonzerv
- 6 ek kakaópor
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A barackot alaposan lecsöpögtetjük, majd 4 cikkre vágjuk.
Egy 2,5 l-es kuglófformát alaposan kivajazunk. Ezután a barackgerezdeket elhelyezzük a kuglóf mélyedéseibe.
A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve három részletben hozzászórjuk a cukrot, hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd beleforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A massza felét a barackra öntjük, rászórunk 2 ek kakaóport és 25 percig sütjük.
A sárga tésztához a tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, végül hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, megszórjuk 2 ek kakaóporral és visszatesszük a sütőbe 15 percre.
4. Ezután a maradék fehér masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, megszórjuk 2 ek kakaóporral és visszatesszük a sütőbe további 25 percre.
Ha a kuglóf megsült, a formában kihűtjük, majd tányérra borítva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









