Csíkos-kakaós, barackos kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Fehér tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 16 dkg cukor
- 75 ml étolaj
- 80 ml tej
- 12 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- csipet só
Sárga tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 75 ml étolaj
- 80 ml tej
- 10 dkg liszt
- 6 g sütőpor
Továbbá:
- őszibarackkonzerv
- 6 ek kakaópor
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A barackot alaposan lecsöpögtetjük, majd 4 cikkre vágjuk.
Egy 2,5 l-es kuglófformát alaposan kivajazunk. Ezután a barackgerezdeket elhelyezzük a kuglóf mélyedéseibe.
A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve három részletben hozzászórjuk a cukrot, hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd beleforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A massza felét a barackra öntjük, rászórunk 2 ek kakaóport és 25 percig sütjük.
A sárga tésztához a tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, végül hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, megszórjuk 2 ek kakaóporral és visszatesszük a sütőbe 15 percre.
4. Ezután a maradék fehér masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, megszórjuk 2 ek kakaóporral és visszatesszük a sütőbe további 25 percre.
Ha a kuglóf megsült, a formában kihűtjük, majd tányérra borítva, porcukorral megszórva kínáljuk.