Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos-kakaós, barackos kuglóf recept

Csíkos-kakaós, barackos kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fehér tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 16 dkg cukor
    • 75 ml étolaj
    • 80 ml tej
    • 12 dkg finomliszt
    • 6 g sütőpor
    • csipet só

    Sárga tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 75 ml étolaj
    • 80 ml tej
    • 10 dkg liszt
    • 6 g sütőpor

    Továbbá:

    • őszibarackkonzerv
    • 6 ek kakaópor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A barackot alaposan lecsöpögtetjük, majd 4 cikkre vágjuk.

    Egy 2,5 l-es kuglófformát alaposan kivajazunk. Ezután a barackgerezdeket elhelyezzük a kuglóf mélyedéseibe.

    A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve három részletben hozzászórjuk a cukrot, hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd beleforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A massza felét a barackra öntjük, rászórunk 2 ek kakaóport és 25 percig sütjük.

    A sárga tésztához a tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, végül hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, megszórjuk 2 ek kakaóporral és visszatesszük a sütőbe 15 percre.

    4. Ezután a maradék fehér masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, megszórjuk 2 ek kakaóporral és visszatesszük a sütőbe további 25 percre.

    Ha a kuglóf megsült, a formában kihűtjük, majd tányérra borítva, porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá