Csíkos-kakaós, barackos kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Fehér tészta:

  • 4 tojásfehérje
  • 16 dkg cukor
  • 75 ml étolaj
  • 80 ml tej
  • 12 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • csipet só

Sárga tészta:

  • 4 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 75 ml étolaj
  • 80 ml tej
  • 10 dkg liszt
  • 6 g sütőpor

Továbbá:

  • őszibarackkonzerv
  • 6 ek kakaópor

Elkészítése:

A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A barackot alaposan lecsöpögtetjük, majd 4 cikkre vágjuk.

Egy 2,5 l-es kuglófformát alaposan kivajazunk. Ezután a barackgerezdeket elhelyezzük a kuglóf mélyedéseibe.

A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve három részletben hozzászórjuk a cukrot, hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd beleforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A massza felét a barackra öntjük, rászórunk 2 ek kakaóport és 25 percig sütjük.

A sárga tésztához a tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, végül hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, megszórjuk 2 ek kakaóporral és visszatesszük a sütőbe 15 percre.

4. Ezután a maradék fehér masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, megszórjuk 2 ek kakaóporral és visszatesszük a sütőbe további 25 percre.

Ha a kuglóf megsült, a formában kihűtjük, majd tányérra borítva, porcukorral megszórva kínáljuk.