Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos barackos recept

Csíkos barackos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 10 ek lekvár/ dzsem

    A piskótához:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 csapott ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 8 ek napraforgó olaj
    • 8 dkg dió (darált)
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet sütőporral elvegyítjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és a tejfölt, és összegyúrjuk. Egy maréknyi tésztát elveszünk, a nagyobb részt kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe rakjuk, és megkenjük baracklekvárral.

    A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.

    Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral, dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot. Ezt a masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzertésztára.

    A maradék linzerből 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk, és a piskóta tetejére fektetjük, és előmelegített sütőbe sütjük. Tetejére a csokit feldaraboljuk, és az olajon megolvasztjuk, és a kihűlt tésztára folyatjuk, majd megszórjuk dekor cukorkával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá