Csíkos barackos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 10 ek lekvár/ dzsem

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 csapott ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 ek napraforgó olaj
  • 8 dkg dió (darált)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A lisztet sütőporral elvegyítjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és a tejfölt, és összegyúrjuk. Egy maréknyi tésztát elveszünk, a nagyobb részt kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe rakjuk, és megkenjük baracklekvárral.

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.

Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral, dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot. Ezt a masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzertésztára.

A maradék linzerből 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk, és a piskóta tetejére fektetjük, és előmelegített sütőbe sütjük. Tetejére a csokit feldaraboljuk, és az olajon megolvasztjuk, és a kihűlt tésztára folyatjuk, majd megszórjuk dekor cukorkával.