Cseresznyés rácsos kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg durumliszt
- 25 dkg tk tönkölybúzaliszt
- 10 dkg cukor (vagy 7 dkg kókuszvirág cukor )
- 1 tk só
- 25 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek tejföl
- 10 dkg szeletelt mandula
Töltelékhez:
- 1 kg cseresznye – magozva
- 10 dkg cukor (vagy 7 dkg kókuszvirág cukor)
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
- 2,5 dl vörösbor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje lekenéshez
Elkészítése:
Tészta készítése:
A liszteket összeszitáljuk, majd a hideg felkockázott vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a sütőport, majd a tojásokkal és tejföllel összeállítjuk a tésztát.
Zárható tálban hűtőszekrényben pihentetjük addig, amíg a cseresznyét kimagozzuk, és elkészül a töltelék.
Töltelék készítése:
A kimagozott cseresznyét beleforgatjuk a cukorba, majd egy kicsit állni hagyjuk. Miután levet eresztett, leszűrjük, és a levet kiegészítjük vörösborral 3dl-re. Ezt csomómentesre keverjük a pudingporral, és a többi hozzávalóval együtt felfőzzük. Kicsit kihűtjük, és összekeverjük a cseresznyével, alaposan beleforgatjuk, hogy az ízek átjárják.
Összeállítás:
A tésztát két részre osztjuk, az egyik adja az alsó lapot, amit egy 26 x 37 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítunk, rászórjuk a mandula felét, ráhalmozzuk a tölteléket. A a maradék tésztából nyújtás után 1,5 cm-es csíkokat vágunk, berácsozzuk vele a tölteléket. A maradék tojásfehérjével megkenjük a tésztát, és rászórjuk a maradék mandulát is. -Így nem igényel a teteje tálaláskor cukrozást.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
A cseresznyés rácsos kocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »