Cseresznyés rácsos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg durumliszt
  • 25 dkg tk tönkölybúzaliszt
  • 10 dkg cukor (vagy 7 dkg kókuszvirág cukor )
  • 1 tk só
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3 ek tejföl
  • 10 dkg szeletelt mandula

Töltelékhez:

  • 1 kg cseresznye – magozva
  • 10 dkg cukor (vagy 7 dkg kókuszvirág cukor)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
  • 2,5 dl vörösbor
  • 1 tojásfehérje lekenéshez

Elkészítése:

Tészta készítése:

A liszteket összeszitáljuk, majd a hideg felkockázott vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a sütőport, majd a tojásokkal és tejföllel összeállítjuk a tésztát.

Zárható tálban hűtőszekrényben pihentetjük addig, amíg a cseresznyét kimagozzuk, és elkészül a töltelék.

 

Töltelék készítése:

A kimagozott cseresznyét beleforgatjuk a cukorba, majd egy kicsit állni hagyjuk. Miután levet eresztett, leszűrjük, és a levet kiegészítjük vörösborral 3dl-re. Ezt csomómentesre keverjük a pudingporral, és a többi hozzávalóval együtt felfőzzük. Kicsit kihűtjük, és összekeverjük a cseresznyével, alaposan beleforgatjuk, hogy az ízek átjárják.

Összeállítás:

A tésztát két részre osztjuk, az egyik adja az alsó lapot, amit egy 26 x 37 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítunk, rászórjuk a mandula felét, ráhalmozzuk a tölteléket. A a maradék tésztából nyújtás után 1,5 cm-es csíkokat vágunk, berácsozzuk vele a tölteléket. A maradék tojásfehérjével megkenjük a tésztát, és rászórjuk a maradék mandulát is. -Így nem igényel a teteje tálaláskor cukrozást.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.