Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A liszteket összeszitáljuk, majd a hideg felkockázott vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a sütőport, majd a tojásokkal és tejföllel összeállítjuk a tésztát.
Zárható tálban hűtőszekrényben pihentetjük addig, amíg a cseresznyét kimagozzuk, és elkészül a töltelék.
A kimagozott cseresznyét beleforgatjuk a cukorba, majd egy kicsit állni hagyjuk. Miután levet eresztett, leszűrjük, és a levet kiegészítjük vörösborral 3dl-re. Ezt csomómentesre keverjük a pudingporral, és a többi hozzávalóval együtt felfőzzük. Kicsit kihűtjük, és összekeverjük a cseresznyével, alaposan beleforgatjuk, hogy az ízek átjárják.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik adja az alsó lapot, amit egy 26 x 37 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítunk, rászórjuk a mandula felét, ráhalmozzuk a tölteléket. A a maradék tésztából nyújtás után 1,5 cm-es csíkokat vágunk, berácsozzuk vele a tölteléket. A maradék tojásfehérjével megkenjük a tésztát, és rászórjuk a maradék mandulát is. -Így nem igényel a teteje tálaláskor cukrozást.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.