Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés-mandulás fenyőmagos clafoutis recept

Cseresznyés-mandulás fenyőmagos clafoutis
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10,5 dkg finomliszt
    • 5 dkg mandulaliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 5 dkg cukor
    • 1 ek vanília aroma
    • 1 dl 3,5%-os tej
    • 2 dl 30 %-os habtejszín
    • 50 dkg magozott cseresznye
    • 3 dkg fenyőmag

    Elkészítése:

    Vajjal kikenünk egy cakkos, 30 cm átmérőjű piteformát, alaposan megpakoljuk az alját a kimagozott cseresznyével.

    A tésztához először egy habverővel alaposan keverjük össze a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Majd szitáljuk hozzá a liszteket, és keverjük el csomómentesre. A tésztát ráöntjük a gyümölcsökre, megszórjuk a fenyőmaggal, majd a pitetálat az előmelegített, 185 fokos sütőbe tesszük.

    Kb. 25 percig sütjük alul-felül sütésen elektromos sütőben. Szép világosbarna legyen a színe. Ha kihűlt, szeleteljük, mint egy tortát.

    A cseresznyés-mandulás fenyőmagos clafoutis kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 171 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá