Cseresznyés-mandulás fenyőmagos clafoutis

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10,5 dkg finomliszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 3 tojás
  • csipet só
  • 5 dkg cukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 dl 3,5%-os tej
  • 2 dl 30 %-os habtejszín
  • 50 dkg magozott cseresznye
  • 3 dkg fenyőmag

Elkészítése:

Vajjal kikenünk egy cakkos, 30 cm átmérőjű piteformát, alaposan megpakoljuk az alját a kimagozott cseresznyével.

A tésztához először egy habverővel alaposan keverjük össze a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Majd szitáljuk hozzá a liszteket, és keverjük el csomómentesre. A tésztát ráöntjük a gyümölcsökre, megszórjuk a fenyőmaggal, majd a pitetálat az előmelegített, 185 fokos sütőbe tesszük.

Kb. 25 percig sütjük alul-felül sütésen elektromos sütőben. Szép világosbarna legyen a színe. Ha kihűlt, szeleteljük, mint egy tortát.