Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés kocka recept

Cseresznyés kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 7 ek rétesliszt
    • 2 ek kakaó
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 1 kg túró
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 pohár tejföl

    Zselé:

    • 3 dl cseresznye befőtt leve
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és tovább keverjük.

    A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz, és csomómentesre keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (38×30 cm) öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük az áttört túrót és a tejfölt.

    A cseresznye befőtt levét felöntjük vízzel, hogy 7 dl legyen, a pudingot kevés lével és cukorral simára keverjük, hozzáöntjük a maradék levet, és felfőzzük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Közben többször megkeverjük.

    Ha minden hozzávaló kihűlt, a tészta tetejére kenjük a túrókrémet, majd ráöntjük, és elsimítjuk a pudingot.

    Fogyasztásig hűtőbe tesszük, majd kockára szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá