Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés-csokis kuglóf recept

Cseresznyés-csokis kuglóf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg cseresznye
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg kristálycukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg liszt,1/2 cs sütőpor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1.5 dl tej

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 ek olaj

    Díszítéshez:

    • ostya virágok

    Elkészítése:

    A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a tejet és a sütőporral és fahéjjal elvegyített lisztet, végül a cseresznyét.

    Margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.

    Miután megsült és kissé kihűlt, kiborítjuk a formából, majd 2 ek olajon felolvasztjuk a csokit és ecset segítségével bevonjuk a tésztát.  A tetejét ostyavirágokkal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá