Cseresznyés-csokis kuglóf recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg cseresznye
- 20 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt,1/2 cs sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1.5 dl tej
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Díszítéshez:
- ostya virágok
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a tejet és a sütőporral és fahéjjal elvegyített lisztet, végül a cseresznyét.
Margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Miután megsült és kissé kihűlt, kiborítjuk a formából, majd 2 ek olajon felolvasztjuk a csokit és ecset segítségével bevonjuk a tésztát. A tetejét ostyavirágokkal díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.