Cseresznyés-csokis kuglóf

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg cseresznye
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt,1/2 cs sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1.5 dl tej

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj

Díszítéshez:

  • ostya virágok

Elkészítése:

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a tejet és a sütőporral és fahéjjal elvegyített lisztet, végül a cseresznyét.

Margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.

Miután megsült és kissé kihűlt, kiborítjuk a formából, majd 2 ek olajon felolvasztjuk a csokit és ecset segítségével bevonjuk a tésztát.  A tetejét ostyavirágokkal díszítjük.