Császármorzsa recept
Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tej
- 2 csapott ek cukor
- 1 csipet só
- 1 citromból nyert citromhéj
- 100 g búzadara
- 1 ek vaj
- 1 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tojást elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, sót, reszelt citromhéjat és annyi búzadarát, hogy palacsintatésztaszerű legyen a massza.
Kb 1 óráig állni hagyjuk, néha megkeverjük.
Kevés olajat teszünk egy tepsibe és a masszát beleöntjük és megsütjük. Addig sütjük, míg félkemény lesz, ezután fakanállal összetörjük és készre sütjük.
Kínálhajuk porcukorral, baracklekvárral vagy bármilyen kompóttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









