Császármorzsa recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 2 csapott ek cukor
- 1 csipet só
- 1 citromból nyert citromhéj
- 100 g búzadara
- 1 ek vaj
- 1 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tojást elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, sót, reszelt citromhéjat és annyi búzadarát, hogy palacsintatésztaszerű legyen a massza.
Kb 1 óráig állni hagyjuk, néha megkeverjük.
Kevés olajat teszünk egy tepsibe és a masszát beleöntjük és megsütjük. Addig sütjük, míg félkemény lesz, ezután fakanállal összetörjük és készre sütjük.
Kínálhajuk porcukorral, baracklekvárral vagy bármilyen kompóttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »