Császárfánk recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 3 ek rum
- baracklekvár a töltéshez
A tetejére:
- 10 dkg ét vagy tejcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztet, margarint és a porcukrot jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a diót és a rumot, majd összegyúrjuk.
Ha nem akar összeállni,akkor még egy kis rumot teszünk hozzá.
2 mm vastargra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, majd 180 fokra melegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
2-2 korongot lekvárral összeragasztunk.
A csokit felolvasztjuk, bevonjuk vele a sütit, majd fehér csokit csorgatunk rá és ízlés szerint díszítjük.
Nem kell várni, hogy puhuljon, azonnal fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »