Császárfánk recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 3 ek rum
- baracklekvár a töltéshez
A tetejére:
- 10 dkg ét vagy tejcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztet, margarint és a porcukrot jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a diót és a rumot, majd összegyúrjuk.
Ha nem akar összeállni,akkor még egy kis rumot teszünk hozzá.
2 mm vastargra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, majd 180 fokra melegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
2-2 korongot lekvárral összeragasztunk.
A csokit felolvasztjuk, bevonjuk vele a sütit, majd fehér csokit csorgatunk rá és ízlés szerint díszítjük.
Nem kell várni, hogy puhuljon, azonnal fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »