Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Crostata, az olasz rácsostorta recept

Crostata, az olasz rácsostorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 28 dkg vaj (ezúttal tejmentes margarin, mivel vendégségbe is vittünk belőle és a vendéglátónk
    • tejérzékeny)
    • 60 dkg finomliszt
    • 20 dkg cukor
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 teáskanál sütőpor
    • 4 dl lekvár

    Elkészítése: A lisztet beleöntöttem az aprítógép tartályába, rászórtam a sütőport, kicsit megforgattam, utána rátettem a felkockázott hideg margarint, és a cukrot. Újra bekapcsoltam a gépet, és addig tartottam úgy, amíg morzsássá nem vált a tészta. Ekkor kiborítottam a konyhapultra és összegyúrtam a 8 tojássárgával.

    30 percen át pihentettem. Közben sütőpapírt tettem a nagytepsibe.

    A tésztát kettévettem. Az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtottam, majd beleküszködtem a tepsibe. Nem volt egyszerű mutatvány a nagy méret miatt, mivel ez a mennyiség egy nagy gáztepsibe elegendő.
    Megkentem lekvárral.

    A maradék tésztát kinyújtottam, derelyemetszővel csíkokra vágtam és ráfektettem a tortára.

    Hőlégkeverésebn 175 fokon sütöttem, kb. 25-30 percig.

    Tipp:

    A hagyományos crostatat az olaszok meggylekvárral töltik, de én most a múlt héten főzött citromos-gyömbéres eper-rebarbara lekvárt használtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá