Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromszelet recept

Citromszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Laphoz:

    • 0,5 kg liszt
    • 2 tojássárgája
    • 250 g margarin
    • 3 ek tejföl
    • 10 dkg cukor
    • 1 citrom
    • 1 kk szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 2 ek liszt
    • 3 dl tej
    • 250 g margarin
    • 2 citrom
    • lekvár (a legjobb a narancslekvár, de lehet bármilyen, ami van otthon)

    Díszítés:

    • 200 g fehér csoki
    • 3 ek étolaj
    • citromhéj

    Elkészítése:

    A szódabikarbónát a citrom levével elkeverjük, és a többi hozzávalóval együtt elkezdjük összedolgozni. Ha szükséges, tejföllel puhíthatjuk a tésztát. Amikor kész van, 4 felé vágjuk, egyenként kinyújtjuk, és 4 egyforma lapot sütünk a tepsi hátán, 180 fokon.

    A pudingport, a lisztet, a citromhéját és a cukrot összekeverjük, a tejet felforraljuk, és egy kemény pudingot főzünk. Amikor készen van, rakunk hozzá 15 dkg cukrot, és amikor még meleg a puding, belevágunk egy darabka margarint. Amikor kihűlt teljesen a puding, akkor elektromos habverővel belekeverjük a többi margarint. Ha véletlenül túrosodik a krém, akkor még tegyünk hozzá margarint.

    Fogjuk a megsütött lapokat, citromlével meglocsoljuk enyhén, a krémet megfelezzük, és az egyik felét rákenjük az alsó lapra. A következő lapra lekvárt kenünk 3 cm vastagon. A harmadik lapra rákenjük a másik felét a krémnek. A negyedik lapra a gőz felett, olajjal megolvasztott csokit öntjük, elkenjük szépen simára, és citromhéjat reszelünk a tetejére.

    Amikor megdermedt egy kicsit a csoki, bejelöljük a vágandó részeket. A süti csak következő nap fogyasztható.

    Fogyasszátok egészséggel!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek